fbpx

För snart ett år sedan tog jag ett beslut. Ett beslut som skulle visa sig vara bland de bästa beslut jag tagit. Det var ingen lätt sak att göra. Jag hade varit på Göteborgs Universitet i över 10 år. Eller egentligen ännu längre om man räknar med mina tre år då jag pluggade till Biomedicinsk Analytiker. Jag hade gjort allt som begärts av mig, jobbat hårt, publicerat artiklar, undervisat, disputerat, gjort Post Doc. Men jag var inte glad. Jag kände ingen glädje. Förra sommaren njöt jag inte av semestern, hade ångest varje dag för nu var jag en dag närmare att semestern skulle ta slut, en dag närmare att vara åter på jobbet.  Det var då jag kände att så här ska det inte vara. Den natten låg jag och min  man T och pratade, den natten tog jag beslutet, den natten säger finaste T  ” Vi klarar oss, det löser sig”. Dagen efter säger jag upp mig. Nu var ju bara frågan vad jag skulle hitta på istället.  De senaste åren har jag ägnat åt att studera kostens påverkan på kroppen och då med focus på den gravida kvinnan och hur den maten hon äter under graviditeten påverkar barnet i hennes mage. Jag har alltid fascinerats av hur vi med hjälp av maten vi äter kan påverka hur vi mår och hur vår kropp ska fungera. Förutom forskning så har jag alltid älskat träning och fysisk aktivitet i all dess former. Enda sen jag var riktigt liten har jag åkt skidor, seglat och spelat handboll.  När jag blev äldre fortsatte jag med skidåkningen och började med lite löpning och styrketräning. Tänk om jag kunde få möjlighet att kombinera dessa två intressena för kost och träning och starta mitt eget företag. Alla bitar föll på plats. Jag utbildade mig till personlig tränare via The Academy och registrerade mitt bolag Vetenskapshälsan AB. Idag är jag så otroligt glad för att få dela med mig av mitt vetenskapliga kunnande inom kost och träning till andra människor.  Mina dagar är nu fyllda med glädje och en underbar energi. Jag får träffa människor som har bestämt sig för att göra en livsstilsförändring, som har ett tydligt mål vilket är fantastiskt. Jag älskar att coacha människor till sina uppsatta mål, att få mina kunder att äta mat, rena råvaror med bra näringsinnehåll, att bygga träningsprogram utefter kundens nuläge med sikte på kundens mål. Denna sommaren har jag ingen ångest och räknar inte heller ner dagarna till semestern som jag alltid tidigare gjort;-).

För snart ett år sedan tog jag ett beslut. Det bästa beslut jag tagit!