fbpx

Min resa började för ca ett år sedan med rätt sorts träning enligt ett utarbetat program av Louise. Anledningen till att gå med i Vetenskapshälsan var att försöka hitta en ny väg som jag inte testat förut – en ny strategi!

Jag har en elitidrottsbakgrund med spel i bandy och fotboll samt många år med extremsporter som skidor i branter och stup samt windsurfing i 5-6 meters vågor i Nya Zealand och Australien mm. Livet gick sen vidare med familjeliv och mer satsning på löpning och öppna spår i Mora och snabba tider, där och då mitt i livet som 40 åring hamnade jag i ett läge där jag helt enkelt inte kunde gå eller röra mig obehindrat längre med stor smärta i höfterna, knäckande fullständigt – en sorg – med ett liv baserat på aktivitet.

Många år ägnades med besök på olika mottagningar utan svar men till sist fick jag beskedet efter en röntgen hos rätt läkare att jag aldrig skulle kunna springa mer eller gå obehindrat då jag har och haft allvarlig atros i höfterna sen länge. Detta var innan alla tidningar började skriva om fenomenet. Med detta kom en rejäl viktökning som gjorde mig ännu mer hindrad i aktiviteter som man älskar.

Nästa år fyller jag nu 50… och plötsligt efter en löptur på stranden i februari vid mitt fantastiska Varbergs kontor så sprang jag helt förvånande på 5 minuters tempo igen .. och genom en hel mil. De jag sprang med var alla lika förundrade, mina kollegor som tränat hela vintern för varvet, att jag utan ett enda löpsteg det senaste sprang ifrån dem!! Idag känner jag lite smärta men med rätt träning enligt Vetenskapshälsan och försiktighet kan jag springa utan problem, och surfa åka skidor etc. obehindrat!! Tack Louise. Jag har dessutom gått ned ca 8-9 kg sen starten men där kämpar jag fortsatt – men jag tror att mina muskler väger en del nu också :-).

/Mats Hörnfeldt