fbpx

 

Fjorton veckor in på Maries Vetenskapshälsoresa och det är dags att träffas för andra besöket.  Marie har under dessa 14 veckor gjort precis allt jag bett henne om, hon har genomfört sina tre träningspass per vecka och till punkt och pricka tagit till sig alla mina kostråd. Om alla mina kunder hade gått “all in” på samma sätt som Marie, så hade mitt jobb varit enkelt. För det är kanske lite hårt att höra men man får de resultat som man förtjänar (så länge man är frisk och kry så klart).

Denna gången var det dags att göra om en del funktionsanalyser, styrketest och konditionstest för att se så att Marie är på väg åt rätt håll med sin träning, att hon har uppnått de mål som vi satt upp.

Först ut var 3 minuters steptest som är ett indirekt mått på kondition som används för att mäta hur bra man är på att återhämta sig efter ansträngning. För 14 veckor sedan upplevde Marie stepbrädan som “monsterhög” och var rejält ansträng under tiden,  denna gången gick testet lätt och hon förbättrar resultatet med 35 pulsslag, jag upprepar 35 pulsslag! Helt otroligt och utan att ha tränat någon kondition alls. Alla som säger att man inte kan förbättra sin kondition genom styrketräning kan sluta med det nu. De har inte tränat med tillräckligt tunga vikter och med rätt intensitet för tränar man styrketräning på rätt sätt så förbättrar man sin kondition.

Nästa test ut var armhävningar. Testet går ut på att man gör så många armhävningar man kan med en takt av 60 bpm (beeps per min). Förra gången klarade Marie inga armhävningar och denna gången drar hon till med 19 stycken! Det är en fantastisk förbättring. Hon är idag så mycket starkare och uthålligare än när vi sågs första gången. När jag tittade igenom hennes träningsdagbok för att ge feedback kunde jag se att hon sätter 8 reps med 118 kg i benpressen, det är så pass tungt att jag var tvungen att fråga om maskinen använder kilo eller Lbs;-). Jag är mycket nöjd med hur Maries kropp har svarat på styrketräningen hittills och vi väntar med spänning på att se hur den fortsätter att svara nu när vi också lagt in lite högintensiva intervaller.

Att få följa någon med så tydliga mål och en så stark vilja att uppnå dessa är en stor ära. Detta bevisar verkligen att om man vill så kan man, det gäller bara att  våga ta första steget.

fore_efter1

Vecka 1                          Vecka 14

På bara dessa 14 veckor kan man se en stor förändring