fbpx

 

Marie heter jag som nu får den otroliga förmånen att påbörja min egen Vetenskapshälsoresa under Louise kunniga vägledning. Jag blir 39 i sommar, är gift, har två underbara busungar (2 och 5,5 år) och har ett vidunderligt roligt jobb som frilansande skribent inom min egen stora hobby, nämligen trädgård.

Ända sedan skolåldern har jag varit rundare än jag borde vara, jo-jo-bantat i vuxen ålder och sedan jag fick barn gjort det klassiska och helt glömt bort min egen kropp och fysiska hälsa någonstans på vägen. I omgångar har jag varit tillräckligt aktiv för att mota kilona som kommer med ett ständigt sötsug, men just nu är det katastrofalt övertrasserat på både kalori- och stillasittandekontot. Även om känslan är bra efter ett motionspass, så har jag alltid avundats alla som påstår sig älska och längta efter träning.

Att det egentligen bara är dryga sex år sedan jag antog en utmaning och tränade inför och genomförde Göteborgsvarvet, känns idag lika fjärran som att många av garderobens kläder skulle kunna användas bekvämt. Jag verkligen längtar efter att få komma iväg på min Vetenskapshälsoresa och hoppas av hela mitt hjärta att jag om ett tag både ska kunna bli en av dem som längtar efter sin träning, och likaså har hittat ett bättre sätt att få en kick än att stoppa något sött i munnen.  Jag är redo!