fbpx

För ett tag sen startade jag och min familj en utmaning där vi bestämde oss för att äta en mindre mängd kött och då framför allt rött kött (nöt, gris, lamm och get ren samt viltkött, som älg, hjort, rådjur och vildsvin, räknas in i rött kött). Så här långt har det gått riktigt bra.  Det är ett helt nytt sätt att tänka, nya matvaror som ska köpas hem och nya recept som ska letas fram. Men det är ju egentligen inte speciellt svårt. Det som jag trodde skulle bli klurigast var att få med barnen och då framförallt min yngsta men det har gått över förväntat. Barn är ju väldigt kloka och så länge man har bra argument så köper dom det. Det finns ju otroligt mycket god vegetarisk mat och jag kommer försöka lägga upp lite recept framöver i bloggen. Fick igår tips på härliga grönsaksbiffar och nötbiffar som jag ska testa och blir de bra kommer jag lägga ut recepten. Första delmålet var att äta max en måltid med kött/dag. Nästa mål är max två dagar i veckan med kött.

Häng på vet ja!