fbpx

Idag uppnådde jag ett av mina mål som jag satte upp efter min sista graviditet. Idag tog jag min egen vikt i marklyft. Är så magiskt glad. Inte för att 60 kg kanske är så mycket att skryta med eller super tungt. Men för mig är det en stor milstolpe, ett bevis på att jag är stark och att min kropp fungerar igen. Resan hit har varit lång. Efter min andra graviditet fick jag kronisk foglossning. Detta gjorde att jag inte kunde sitta mer än max 15 min, endast gå kortare sträckor, vaknade av värk på nätterna och jag kunde knappt lyfta in matkassarna i bilen. Att nu vara helt smärtfri och stark är stort för mig! För ca 2 år sedan träffade jag en läkare som sa till mig att det inte är farligt för mig att träna så länge värken inte blev värre – det var ljuv musik i mina öron. Detta gjorde att jag vågade börja styrketräna, vilket jag tidigare varit lite rädd för. Mitt bäcken och bålstabilitet var obefintlig och jag klarade inte ens av enklare bäckenlyft. Jag har under resans gång varit supernoga med min återträningen och direkt jag känt att jag tappat i teknik så har jag minskat vikt och backat lite. Idag fick jag bevis på att det verkligen varit värt det. Jag är idag starkare än innan graviditeterna och är framför allt mer eller mindre helt smärtfri. Att kunna utföra allt jag vill i min vardag, att vara tillräcklig stark oavsett ålder är något jag eftersträvar för både mig själv och mina kunder. För att uppnå detta är styrketräningen ett av mina viktigaste arbetsredskap. Med hjälp av styrketräning kan man bygga starka och hållbara kroppar som slipper onödig värk och som gör att man klarar av allt man vill i sin vardag. Mer styrketräning åt folket!

Ha en fin fredag!

…och ja det känns förstås coolare att köra med många lätta vikter än få stora tunga ;-) …..