fbpx

 

Det är få saker som vi vet att vi mår så bra av, som vi kräver  ska vara roliga varje gång så som vi kräver av träningen. Vet inte hur mga gånger jag hört folk säga ” Jo jag vet att jag borde träna, men jag tycker inte det är kul” och att de tycker att det är en helt rimligt anledning till att inte träna. Jag anser faktiskt att träning inte alltid ska behöva vara kul,  att det faktiskt inte kan vara roligt och kanske inte ska vara roligt varje gång.

Tänk så mycket annat som du gör varje dag för att du vet att det är bra för dig, fastän du egentlig tycker det är rätt tråkigt. Borsta tänderna, städa, tvätta mm. Du bara gör det för att det är något du måste, något som blivit en vana för dig, något du vet är bra för dig. Precis så vill jag att träningen ska vara för dig, en vana och något du genomför för att du vet att det är bra för dig. Missförstå mig rätt, klart träning kan vara roligt och oftast är det men att man inte kan begära att det alltid ska vara kul och strunta i det när det inte känns kul. För att uppnå resultat så krävs det mycket arbete, slit och tuffa pass som inte alltid är roliga och ibland riktigt jobbiga. Oftast är det ju det som man behöver träna på som är det jobbigaste och tråkigaste.

Jag har absolut dagar då jag mycket hellre skulle ligga kvar i sängen när klockan ringer. När jag vet att jag 45 minuter senare kommer stå på ett löpband och springa mina snabbast intervaller eller försöka ta så mycket vikt jag bara kan i benpressen. Om jag där under det varma sköna täcket börjar känna efter och frågar mig själv om jag verkligen kommer tycka att det ska bli roligt så skulle jag aldrig gå upp klockan 0530 för att träna. Men jag vet att jag mår så otroligt mycket bättre av att träna att träningen ger mig en stark, pigg, frisk kropp som håller länge. Att träningen gör att jag kan genomföra allt jag vill i min vardag, att jag genom träningen slipper värk i mitt bäcken, att träningen gör att jag klarar av stundtals stressiga och långa arbetsdagar, att träningen gör att jag nästan aldrig är sjuk. Allt detta gör att jag kliver upp ur sängen, tar på mig träningskläderna, sätter mig i en kall bil och höjer lutningen på löpbandet och ökar upp hastigheten lite mer än förra gången. Jag önskar att träningen skulle bli mer som tandborstning för alla som inte tränar för att de tycker det är tråkigt- för hur kul är det att borsta tänderna egentligen men ändå gör vi det för man vet att det är bra ;-)

 Foto: ImageU-Sara Broden