fbpx

 

Jag hade bestämt mig, jag hade gjort upp med mig själv, nu var det dags! Dags att genomföra en hälsoinvestering både på insidan och utsidan. Jag ville komma i mitt livs form, bli stark och bibehålla min energi. Det är jag skyldig min kropp. Det enda som jag tvekade inför var tidpunkten. Det var mitten av maj som jag kontaktade Louise och det var en härlig sommarvärme i luften. Angående tidpunkten tyckte Louise precis tvärtom, maj var den perfekta startmånaden. Jag övertygades när hon sa ”tänk känslan när du kommer tillbaks till jobbet efter semestern och är helt igång med träningen och dessutom i bra form”

Jag fastnade initialt för Vetenskapshälsan för att Louise har en bakgrund som forskare som tilltalar mig och skapar ett slags förtroendekapital samt upplägget med flera olika regelbundna avstämningar som jag behöver för att bibehålla min motivation. Det som också lockade mig var att jag slapp väga och räkna maten.

Matupplägget är enkelt att följa och jag har vant mig vid att alltid ha matburkar och mellanmål i handväskan till jobbet. Mina mellanmål är lika viktiga för mig som de är för Skalman. Slarvar jag med dem kommer sötsuget som ett brev på posten. Men äter jag mina 5 mål om dagen så håller jag min blodsockernivå på en bra nivå.

Men det som ändå är det allra bästa med Vetenskapshälsan är att jag inte behöver tänka hur och vad jag ska träna och hur träningsplanen ska se ut och varieras över tid, för att jag ska få ut maximalt av min träning samt ett optimalt resultat. Jag lägger helt enkelt det i deras händer, och det är så himla skönt! Med tanke på alla andra val, planeringar och måsten som finns runt omkring oss. Jag har fått en plan! Och med en plan så märker jag att det blir helt andra resultat.

Nu har jag varit med i tre månader och gjorde min första avstämning häromdagen. Jisses vad förvånad jag blev och samtidigt väldigt stolt över mig själv. Alla mina värden hade förbättrats i betydande utsträckning. Förutom ökad bålstabilitet, styrka så var den största glädjen och hälsovinsten att jag hade förbättrat min syreupptagningsförmåga avsevärt, och jag som ”endast” har kört styrketräning! Där ser man att styrketräning är den optimala träningsformen både för styrka och kondition och framför allt för oss över 40 då vi förlorar i snitt tio % av vår muskelmassa var tionde år.

Jag ser fram emot att följa min egen resa och se vilka resultat, jag som 47-årig trebarnsmor kan nå, och jag är tacksam att jag den där varma dagen i maj inte tvekade att förändra mitt liv fast det låg en sommar och en hel lång semester emellan.

 

Ulrika 1

“När en kund är frågvis, intresserad och inte bara godtar informationen jag ger hen då blir jag väldigt glad. Då vet jag att detta är en person som verkligen vill lära sig och som har bestämt sig och som är redo för en förändring. Ulrika är precis en sådan person. Hon har sen sitt första besök hos mig varit kunskapstörstande och hela tiden velat ha mer information. Jag uppskattar det väldigt mycket. Förutom visat intresse har hon även ett enormt positiv sinnelag och ser alltid lösningar istället för problem. Detta kommer man väldigt långt med. Ser väldigt mycket fram emot Ulrikas fortsatt resa för detta är bara början. En väldigt bra början så jag tror att hon kommer uppnå mål som hon själv ännu inte är medveten om”