fbpx

 

Jag tränar en hel del per vecka, nästan varje dag. Så utåt sett kan det nog se ut som jag rör mig en hel del. Men alla de timmarna mellan träningspassen, då är jag superlat och mer eller mindre helt stillasittande. Snittar 3000-4000 steg per dag utöver träningen. Det så lite så jag nästan skäms att berätta det. Men nu är det ändring på gång.

I måndags blev jag utmanad av min kompis Johan i en stegtävling. Flest antal steg fram till idag kl 08:00. Så 5 dygn att samla steg på. Sagt och gjort, nu blev det till att börja gå. Varje litet tillfälle som gavs började jag gå på. Alla lediga stunder samlade jag steg. Till saken hör att jag älskar att tävla, få saker som får mig att kika igång så mycket som just en tävling. Dessutom visste jag att Johan skulle ge mig en rejäl match. En helt vanlig dag rör sig Johan över 10.000 steg och jag då ca 3500 steg, så han skulle behöva anstränga sig betydligt mindre än mig.

Idag avgjordes tävlingen och vi hade bägge gått över 100.000 steg. Jag vann med liten marginal, vilket såklart känns kul. Men den största segern är att  jag skrämt bort latmasken. Målet framöver ska bli att snitta 50.000 steg per vecka utöver det jag tränar. Det känns som ett bra och rimligt mål. Det är ca dubbelt så mycket mot vad jag snittade innan tävlingen.

Förutom att jag går väldigt lite sitter jag också väldigt mycket. Även detta ska nu bli ändring på. Målet är minst 5 h per dag.

Man kan ju lite undra hur någon som jobbar med träning och vet alla vinster med att vara vardagsaktiv, kan vara så lat. Jag kan inte riktigt svara på det. Men tänker att det är lite samma sak som att man vet att man ska använda tandtråd mer än 14 dagar innan tandläkarbesöket, att man bör göra knipövningar varje dag osv. Väldigt få som gör det, fastän man vet att det är bra för en.

Men som sagt nu är det nya mål satta och förändring på g. Jag kommer starta en FB-grupp där vi kan peppa varandra och man lägger upp sina veckomål och antal steg, allt för att tagga till och se till att man sätter en vana. Vill du vara med så hojta till så lägger jag till dig.

Alla små förändringar är summan av målet, så bara att börja, varje steg räknas!

Kram
Louise