fbpx

Idag genomförde jag mitt femte pass Hot Yoga och jag är glatt överraskad av effekten. Jag är av naturen en stel person och har alltid tänkt att det där med Yoga verkligen inte är något för mig. Jag utför helst träning som jag känner mig bra på och var rätt så säker på att Yoga skulle bli en total förnedring. Men efter att jag blivit övertalad så bestämde jag mig för att gå långt utanför min komfortzon och testa och vet ni vad det är utanför zonen som saker händer;-). Det är en helt underbar träningsform och man känner att all spänning och stelhet släpper. Hot Yoga är statiska stabilitetsövningar som stärker, stabiliserar, balanserar och är en terapeutisk form av yoga. Det är förvånansvärt tungt och man får både mjölksyra och förhöjd puls. Hot Yogan är ett utmärkt komplement till den tunga styrketräningen som jag annars utför. För att få ut maximalt av sin styrketräning så behöver man ha full rörlighet vilket Yoga hjälper till med. Att jag redan fått god effekt är nog för att ju stelare man är innan ju mer får man ut av yogan och ju större behov man har desto mer känner man av de positiva förändringarna ;-). Jag har som plan att komplettera styrketräningen med 2 dagars Hot Yoga framöver och är mycket förväntansfull, det ska bli spännande att se vad det kommer göra för min utveckling inom styrketräningen.

 

 

 

 

Bild lånad av guysandgoodhealth.com