fbpx

 

Kokostoppar är bland det godaste jag vet och igår fick jag syn på ett recept på FB som jag kände att jag bara måste testa. Receptet jag inspirerades av hittar du här.

Det är ganska ofta jag surfar runt och inspireras och sen skapar mina egna recept därefter. Så även denna gång. Jag hade i vaniljpulver istället för vaniljsocker, tillsatte extra äggvitor för att öka proteinmängden och valde att doppa mina i 85% choklad istället för kakaopasta. Jag hade även i lite apelsinjuice i mina. De blev riktigt goda. Går såklart fint att äta precis som de är utan chokladen också ;-).

 

Här kommer mitt lite modifierade recept:

Blev 15 st

 • 1 banan
  2 ägg
  2 äggvitor
  4 dl kokos
  1 tsk vaniljpulver
  Saften av en 1/4 apelsin
  20g 85% choklad

Gör så här:

 1. Mosa bananen, blanda samma ägg, äggvitor och vaniljpulver. Pressa sen i apelsinjuicen.
 2. Forma till bollar eller toppar.
 3. Grädda i ugnen, 175 grader, 10-20 minuter beroende på storlek.
 4. Låt dem svalna något. Smält chokladen och doppa kokostopparna där i.
 5. Förvara i frysen

Blev uppskattad fredagsfika här på jobbet :-)
Ha en toppenhelg!