fbpx

 

Vilken helg det blev! Först Asian Spa i Varberg, vi badade, vilade och hade det helt underbart gott. På kvällen bar det väg till Teos jobb och kräftskiva. Det blev en toppenkväll, vädret var helt fantastiskt, kräftorna och stämningen var mycket god. Efter middagen var det dags för dans och liveband. Detta var andra gången jag var på fest med samma liveband och även denna gången levererade de grym musik. Fötterna var rätt så trötta och nöjda när vi drog åter till hotellet efter midnatt.

På lördag morgon åkte jag söder ut och mot The Event Day med The Academy. Fem föreläsningar och workshops blev det för min del. Först ut var workshop med Katarina Woxnerud  som delade med sig av sin kunskap om mammamagar och hur man på bästa sätt återtränar de djupa magmusklerna och minskar eventuella magmuskeldelningar (diastaser). Jag kommer även nästa helg vara på utbildning och ska även då träffa Katarina. Jag vill verkligen lära mig så mycket jag bara kan för att på bästa sätt kunna hjälpa alla mammor som behöver hitta sina djupa magmuskler. Känner att jag nu har fått en massa bra redskap och är redo att börja träna mammamagar.

Nästa föreläsning var funktionsanalys av skuldra, axel och skulderblad. Kändes väldigt relevant då jag möter många kunder som har problem och stelhet i just denna led. Efter lunch var det dags för den föreläsningen jag sett framemot mest ,  med Kristina Andersson. Som vanligt levererar hon en mycket underhållande och informativ föreläsning.

Föreläsningen med Ole Haslestad med namnet “Ta fram dina superkrafter”, gav mig en hel del nya perspektiv på både, kost och träning. Han har ett härligt helhetstänk kring att sömnen/återhämtningen, träningen, kosten och tankens kraft över våra handlingar där alla delar behöver var i balans för att kroppen ska fundera optimalt. Det är annars lätt att man fokuserar väldigt mycket på enstaka delar så som endast kosten eller endast träningen och att man glömmer vila, söm och återhämtning.  Han har skrivit boken “You are a superwomen: defeat your krytonite and relesase your inner strenght” som jag ser mycket fram emot att läsa.

Så här är den sammanfattad på baksidan.

IMG_0708.JPG

Dagens sista föreläsning var med Oscar Jöback (gift med Peter Jöback), han berättade med stor inlevelse och härligt energi sin livshistoria där han som 5 åring blev övergiven av sin mamma och blev adopterade till Sverige. Här hamnade han i en familj där pappan var alkolist och väldigt dominant. Han beskrev sin uppväxt och hur han jobbat för att bli den person han är i dag, en stark person med tydliga gränser och en fantastisk förmåga att känna av personers och sinnesstämningar och behov på ett väldigt gripande sätt. Hans berättelse berörde mig mycket.

Längtar nu tills nästa helg då det bär av till Stockholm och The PT day. Tycker det är fantastiskt kul att lära mig nya saker och få fördjupad kunskap som jag kan använda mig av i mitt dagliga arbete tillsammans med mina kunder.