fbpx

 

Färska vårrullar, denna rätt som i huvudet verkade så himla bra. Näringsmässigt mer eller mindre perfekt, vackra att se på, vegetariska och – totalt oätliga enligt mig. De andra i familjen tyckte de var jättegoda. Problemet för mig var verkligen inte smaken som var toppen utan konsistens, att de var så slemmiga. Jag är vad man kanske skulle kunna kalla en konsistenskänslig person, en del skulle nog kalla mig kräsen. Själv anser jag mig vara en finsmakare som upplever smaker, lukter och konsistenser lite tydligare än andra;). När jag startade bloggen lovade jag mig själv att aldrig lägga ut recept på sådant som jag själv inte gillar. Men iom att alla andra i familjen tyckte det var en toppenrätt och för att det är en så genialisk maträtt med kanonbra ingredienser och som är mysig och trevlig att äta då man sitter och plockar ur  gemensamma småskålar kommer jag för första gången dela med mig av en ett recept fastän jag inte kunde äta den då risbladen blev otäckt slemmiga enligt min mening. Men testa gärna, kanske är du som de andra i min familj och gillar denna rätt. Kan isåfall bara gratulera. Jag är jättebesviken att jag inte tyckte om den för det är en trevlig rätt att bjuda på och superbra Tacoersättare. Testa vet jag och berätta gärna vad du tycker.

 

 

Recept:

Precis som Tacos och annan plockmat kan man ha lite av varje i skålarna, helt enligt eget tycke och smak. Här kommer lite förslag:

 • Runda rispapper
 • En bunke med varmt vatten att mjuka upp papperna i
 • Färska räkor
 • Rå lax
 • Sjögräs nudlar
 • Avokado
 • Hackade cashewnötter-salta
 • Fryst mango
 • Sockerärtor
 • Morötter
 • Gurka
 • Sesamfrön
 • Sojabönor
 • Färsk koriander
 • Färsk mynta
 • Rödkål
 • Inlagd ingefära
 • Wasabi

Sojabaserad sås ex:

 • 2 msk risvinäger, 1 msk fisksås, 1 msk sesamolja, 1 msk soja och färsk chilli
 • Soja och wasabi

Gör så här:

Strimla och skär alla grönsaker riktigt fint, lägg upp i skålar

Blanda dippsåserna

Ställ fram rispapper och en skål med varmt vatten att mjuka upp dem i.

Lägg på ingredienserna och vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle och doppa i dippsåsen.