fbpx

 

Sommar och semester är för väldigt många lika med alkohol, ofta ganska mycket alkohol. Alkohol varje kväll. Grill rosé, vin och öl hör för många semester och sommar till.
Ett glas blir två, som blir tre. Det plockar snabbt på, både kalorimässigt och i ökad promillehalt.

Tycker att man ska ta sig en funderare till varför man dricker alkoholen, är det för att bli berusad? Eller är det för att det är gott och trevligt? Många gånger är det en social grej och en vana.

Om det inte är själva berusningen man är ute efter så finns det i dagsläget en uppsjö av alkoholfria varianter på både öl, bubbel och vin som man till och med kan köpa i den vanliga matvarubutiken. Själv tycker jag rosé och bubbel är de som är godast av de alkoholfria varianterna.

Kroppen använder hormoner som testosteron och tillväxthormoner för att bygga muskler, och nivåerna av dessa hormoner sänks av alkohol. Alkohol försämrar förmågan att bygga muskler. Så är man intresserad av att bli så stor och stark som möjligt så ska man kanske minimera eller till och med eliminera alkoholintaget. Lika så om ens mål är att gå ner i vikt, då bör man även hålla nere mängden alkohol då den dels bidrar med kalorier men också minskar mättnadskänslorna så man äter ofta lite mer när man dricker alkohol till maten.

Det man vinner genom att välja alkoholfria varianter är dels ett betydligt lägre kaloriinnehåll men också att man slipper alla de negativa effekterna på kroppen som man få av alkoholen. Att investera tid på träning och sen minska effekten av den genom att dricka alkohol är för mig inte värt det. Jag tar gärna ett glas då och då, men inte varje dag under hela semestern. Ett kallt glas rosé är fantastiskt gott vid rätt tillfälle.