fbpx

 

I fjärde och sista delen i bloggserien “En hälsosam semester”  bjuder jag er på ett av mina favorit sommarträningsprogram som tar ca 30 min och tränar igenom hela kroppen. På sommaren när jag har semester så är det inte alltid jag har närheten till ett gym eller hantlar, då tar jag istället med mig mitt TRX-band. Med TRX-bandet kan jag, med hjälp av min kroppsvikt, utföra de flesta styrkeövningarna som jag kör på gymmet. Man kan fästa bandet i en krok i taket, över en dörr eller ute i ett träd, super smidigt då man alltid kan ta det med och träna vart man än är.

Programmet nedan består av så kallade triset. Ett triset är tre efter varandra följande övningar utan paus emellan. Kör 12 repetition x 3 set.

Kör 12 st Squat row,  12st Biceps curls och 12 st Triceps press utan vila emellan. När alla dessa tre är genomförda vilar du 60 sek och upprepar de tre övningarna ytterligare två set. Därefter är det dags för andra triset och därefter tredje. Programmet är byggt i Exorlive vilket också är det program som jag använder för att bygga program i för mina kunder. Titta gärna på videon till varje övning för att se tekniken.

Första triset
TRX Squat Row
TRX Biceps Curl
TRX Triceps Press
Andra Triset
TRX Lunge/utfall (kör 12st/ben)
TRX Chest Press
TRX Power Pull (kör 12st/sida)
Tredje triset
TRX Squat 1 ben (kör 12st/ben)
TRX Plank (kör 45-60sek)
TRX Medium Row

Klicka här för att se videon

 

 

Nyfiken på mina tankar kring hur man kan tänka kring mat och träning på semestern kika på Del 1-3 av “En hälsosam semester”