fbpx

 

Denna veckan har jag fått en hel del nya kunder, börjar bli fler och fler killar som bokar abonnemang vilket är kul. Har även hunnit med en del uppföljningsbesök. 

I början av denna veckan fick jag vara med om ännu en kund som gjort kanon resultat på både styrka och kondition. Älskar mitt jobb! Tänk att jag får ha den stora förmånen att få följa alla dessa fantastiska personer på deras resa mot en hälsosammare livsstil. Blir alltid lika glad och inspirerad av kunder som har tydliga mål och en stark vilja att uppnå dessa.

När jag träffade Sara Brodén för hennes första besök hade hon en klar och tydlig målbild, hon ville gå ner lite i vikt, bli starkare och få en fastare kropp med mer muskler. Sara skiljer sig lite ifrån de flesta av mina andra kunder, hon har alltid tränat och åt rätt så bra när vi träffades. Hon spelade innebandy och löptränade en hel del.  Styrketräning hade Sara inte fokuserat så jättemycket på innan så där blev lite nytt tänk. Trots att hon åt relativt bra så fick hon med sig lite kostråd:

  • Äta lite mer fisk, gärna 3 ggr i veckan.
  • Ät mer regelbundet låt det helst inte gå mer än 3,5 h mellan måltiderna.
  • Alla måltider ska bestå av långsamma kolhydrater, proteiner, fett och något grönt.
  • Äta mer grova grönsaker.

Från första besöket tills nu, nästan 4 månader senare har Sara tagit till sig mina kostråd och styrketränar nu  3 ggr/vecka. Hon har arbetat sig igenom grundträningen, hypertrofin och är nu inne i maxstyrkezonen och har börjat lyfta riktigt tungt :-). Hon har på denna tiden gått ner 3 kg, minskat 5 cm i midjan och 4 cm över höft, detta genom att styrketräna och äta bra och ren mat 5 ggr/dag. Detta är jättefina resultat och jag känner mig stolt och jättenöjd med Saras prestation. Förutom de rent kroppsliga måtten imponerade hon på mig genom att ha ökat ifrån 10st till 28st armhävningar och dessutom förbättra både sin bålstyrka och kondition (genom att byta löpträning mot styrketräning ;-)). Att hon samtidigt har kommit ner i en kvot lägre än 0.8 i midja/höft ratio är en stor bonus då detta minskar riskerna för framtida ohälsa i form av bla hjärt/kärl sjukdom. Allt detta genom att lägga 2% av veckans tid på träning och välja att äta ren mat som består av långsamma kolhydrater, bra fetter och proteiner och mycket grönt. Det är inte svårare än så!!

Ser mycket fram emot att få fortsätta följa Sara på hennes Vetenskapshälsoresa,  jag vet att den kommer ta henne förbi hennes nuvarande mål och vidare mot oanade höjder!

Sara1

Övre bilden är lånad av Frida Valentin och nedre av Sara själv.