fbpx

Vad som får just dig motiverad är svårt att säga. Vad som får dig att välja en hälsosam livsstil, vet bara du. Jag kan bara ge dig verktygen och en yttre motivation, men den inre den kan du bara plocka fram och ge dig själv.

När jag sitter i samtal med mina klienter, så märks det att det för väldigt många är barnen som är den största motivatorn. Vilket jag kan förstå. För om man väl satt barn till jorden tycker jag att det är ens skyldighet att försöka öka chanserna att leva så länge som möjligt- håller du med?.

Så om inte för din egen skull, så för dina barns skull, gå till gymmet, välj lite mer grönsaker, lyft lite tyngre vikter, tacka nej till saker du vet inte är bra för dig.

Att som förälder prioritera och boka in sin egen träning i familjekalendern skulle jag säga är det mest oegoistiska man kan göra. Att visa för sina barn att det är en naturlig del av livet att man tränar är viktigt och kommer öka chanserna till att även barnen längre fram i sitt liv själva kommer träna.

Det vi investerar i nuläget i bra kost och träning kommer ge oss friska år efter pension, även om det är lång tid kvar tills dess så kommer det göra skillnad. Och vem vill inte vara en pigg mor/farförälder? En som orkar leka med barnbarnen. En som orkar putta gunga, sparka boll och bära barnbarnet på axlarna? Det vill iallafall jag!

Så bort med alla känslor och tankar att det är egoistiskt att prioritera sin egen träning, den är minst lika viktig som barnens alla sporter, aktiviteter och träningar. Så om du inte redan gör det så börja prioritera dig själv och din egen hälsa. Sätt upp en plan och boka in dina träningspass och planera in dina måltider- nu siktar vi på ett långt och hälsosamt liv!

Behöver du hjälp så finns vi här för dig!

Kram Sara och Louise