fbpx

Denna helgen har varit en riktig kalashelg med mycket mat och dryck.  Vilket kändes av på gymmet idag. Inget riktig driv och orken var låg. Tänk vad mycket vi kan påverka med vår kost. För mig blir det alltid väldigt tydligt när jag ätit lite sämre att jag då också presterar sämre. Inte alltid jag känner av de positiva effekterna av en bra kost lika mycket som de negativa. Detta tror jag beror på att det är de stora kontrasterna man märker av mest.

Att vi består av precis samma saker som vi lägger på tallriken är fascinerande tycker jag. Att de kolhydrater, fetter, proteiner, mineraler, vitaminer och antioxidanter som vi lägger på tallriken är precis samma kolhydrater, fetter, proteiner, mineraler, vitaminer och antioxidanter som våra kroppar består av är så himla coolt. Att vi äter våra byggstenar och kan påverka vår prestation med hjälp av kosten blir för mig väldigt tydlig dagen efter en helg med mindre bra mat. Jag känner mig tröttare och svagare.Detta peppar mig ännu mer till att göra kloka och smarta matval då jag vill kunna prestera på gymmet. Vägen till bra resultat på gymmet går via en bra kost!