fbpx

 

Jag vet att jag är fysiskt stark för de vikter jag vill kunna lyfta, nu gäller det att även bli mentalt stark!

I morse hade jag ett pass inbokat med min personliga tränare. Dessa pass brukar vara veckans absoluta höjdpunkt, i en hel timme finjusterar och nöter vi teknik och rätt så ofta sker små framsteg vilket är fantastiskt roligt. Men idag blev jag helt blockerad och allt jag tidigare hade lärt mig var som bortblåst. Idag övade vi på Cleans (frivändning). En övning som jag från början tyckte var ganska klurig men som jag den senaste tiden börjat fatta och klarat av lite bättre. Tekniken har så smått börjat sitta mer och mer. Men så idag när vi började lassa på lite tyngre vikter så låste det sig helt. Jag verkar ha någon typ av viktskräck. Fastän jag rent logiskt vet att jag kan lyfta vikten ifråga ifrån golvet då jag tidigare lyft 35 kg mer, samt att dagens vikt var 20 kg lägre än vad jag tidigare tagit i frontböj så gick det bara inte. Hjärnan hade bestämt sig för att det var för tungt och då var det som att kroppen inget kunde göra åt det.

Efter passet var jag enormt besviken och ville helst bara gå hem och dra något gammalt över mig. Då mindes jag vad en väldigt klok vän och kollega en gång sa till mig  ” Det du väljer att göra när du har motgång kommer avgöra om du når framgång”. Sagt och gjort, efter jobbet åkte jag åter till gymmet. Jag började om med en lägre vikt, klarade av den, höjde och klarade. Kom inte upp i de vikterna som jag hade försökt med på morgonen men kände mig ändå väldigt nöjd. Lite känslan av att hoppa upp i sadeln igen efter att man trillat av.

Styrka är till stor del mentalt, räcker inte att vara fysiskt stark om du är mentalt svag. Man måste övervinna sin rädsla och våga tro på sig själv och sin förmåga. Jag har bestämt mig för att jag inte vill vara rädd eller ha några mentala spärrar som blockera, kommer inte bli helt lätt att övervinna men jag kommer jobba stenhårt för att göra det.  Jag vet att jag är fysiskt stark för de vikter jag vill kunna lyfta, nu gäller det att även bli mentalt stark! Att våga vara stark!