fbpx

Idag var det åter till gymmet och tillbaks till alla rutiner. Det härliga med en vilovecka är inte bara att kroppen får en rejäl återhämtning utan också att man riktigt får längta till gymmet. Dagens pass var härligt. Körde biceps och axlar och kunde lägga på en del extra vikter. Tog 10kg x 6 reps och 4 set per hantel i Bicepscurl idag. Ska bli kul att få lämna 1-10kg stället och gå på de tyngre vikterna.

20140804-110447-39887983.jpg

Det är under vilan vi blir starkare (om vi tränar på rätt sätt med rätt intensitet). Nu kör jag maxstyrka ytterligare två veckor och sen är det dags för en ny cykel och grundstyrka målet med nästa cykel är dels att kunna ta tyngre vikter i de övningar jag kört denna cykeln men också att köra lite mer avancerad styrketräning med lite tekniskt svårare övningar. Jag känner att kroppen börjar bli redo för det. Jag har den senaste  tiden kört mycket återträning av bålstyrka och bäcken då jag har haft svagheter där efter bl a graviditeterna.  Jag känner mig så pass stark och redo för att ta mig an övningar som jag tidigare aldrig trott att jag skulle klara av, det är en härlig känsla.  Efter en vilovecka är det viktigt att direkt gå åter till alla rutiner med både kosten och träningen. Annars är det lätt att det blir mer än en veckas vila ;-). Under viloveckan äter jag en del mat som annars inte ingår i mitt kostschema och väljer då saker som jag verkligen tycker om. Det är såklart väldigt gott men jag blir också mycket tröttare,  på sämre humör och får värk i kroppen, mycket för att jag äter mer socker än vanligt. Märker att det inte är värt det för mig, viktigt att bli påmind om det ibland.  Detta motiverar mig ännu mer att äta bra mat med de byggstenar som kroppen behöver. Jag mår bäst av att äta mat som består av rena råvaror utan onödiga tillsattser.

20140804-110123-39683622.jpg Igår kom vi  hem efter en underbar vecka på vackra Hamburgö. Vi har badat och haft det helt fantastiskt skönt. Sovit länge på morgonen och umgåtts mycket hela familjen. På kvällarna när lillebror somnat har vi spelat Plump med storebror, det är så himla härligt att han nu är så stor så man kan spela lite mer riktiga kortspel.