fbpx

Vad är det första du tänker på om du tänker att du ska unna dig något?

Är det att äta godis, skräp mat och dricka alkohol? Men är det verkligen är att unna sig att ge kroppen sådant som den på långsikt blir sjuk av.

Idag har jag unnat mig sovmorgon, långt pass på gymmet, bastu och extra god frukost. Detta är att unna sig för mig. Att ge kroppen det den behöver för att orka, hålla sig frisk och vara stark.  Skulle vilja att vi börjar tänka att träning och näringsrik mat, som kroppen mår bra av är att unna sig. Att man inte bara tillfredsställer munnen och hjärnan utan även resten av kroppen också. Det du väljer att äta blir byggstenar i dina celler och proteiner. Vi består av det vi äter. Genom att välja bra mat så bygger du en stark kropp som orkar mer, som klarar av stress bättre och som håller dig frisk.

Nästa gång du känner att du vill unna dig något, se då till att det verkligen är något som är bra för kroppen, så att det inte blir ett straff som på långsikt gör din kropp sjuk. Unna dig bra mat och träning så får du en stark och välfungerande kropp.

Dagens frukost bestod av fryst mango som mixades med en banan, strödde granola över. Till detta åt jag ägg. Riktigt god frukost!