fbpx

 

En av anledningarna till att jag sa upp mig ifrån min tjänst på universitet var för att jag ville nå ut med den kunskap som jag hade. Jag tröttnade på att bara sitta på min kammare och skriva och på sin höjd nå ut till andra forskare. Jag är så glad att jag har börjat uppnå en del av de målen jag satte upp när jag startade Vetenskapshälsan.

 

Jag har alltid haft ett stort behov av att hjälpa människor på olika sätt, det ligger i min natur och har nog alltid gjort. Så ett av målen med mitt företag var att jag ville nå ut till de som behövde min hjälp och som kunde ha nytta av min kunskap som jag skaffat mig under mina 10 år på Universitet. Inte bara studera dem utan träffa dem och ge dem de redskapen de behöver för att lyckas nå sina mål.

Det första steget var att nå ut till personer i mitt närområde, så som Kungsbacka och Göteborg med omnejd, vilket jag  i dagsläget gör med Vetenskapshälsan. Vi börjar så smått närma oss 200 stycken Vetenskapshälsoresenärer vilket är bra många fler än jag någonsin vågade drömma om när jag startade för 2 år sedan.

Nästa steg var att nå ut till större delen av Sverige. För 6 månader sen startade jag och min kollega Sara Brodén den webbaserade kost, träning och inspirationstjänsten Hälsoboosten. Denna tjänsten är för de som inte har möjligheten att träffa mig för individanpassad rådgivning, de som bor på annan ort än Kungsbacka och Göteborg. Vi har i dagsläget startat upp flera hundra personer och siktar på många många fler.

Det är en helt fantastisk känsla när så många tar till sig våra råd kring kost och träning. När folk uppnår sina mål och inser hur enkelt det egentligen är, att mycket handlar om att inte krångla till det. Att de hittat ett sätt att äta och träna på som funkar för livet.

För tre månader kom jag ytterligare ett steg närmare att nå ut till ännu fler personer och det var när jag blev tillfrågad att sitta med i IForms expertpanel och på regelbunden basis skriva om kost, träning och hälsa i stort på min alldeles egna sida- Louise och den sunda balansen.

Att få människor att äta bra, träna regelbundet och få en förståelse för vad det är kroppen behöver för att må bra är det jag verkligen brinner för. Alla dessa människor som jag möter och vars resor jag får följa är det som gör mitt jobb så betydelsefullt för mig. Att få förtroendet från någon att förbättra den personens hälsa är stort. Att känna att jag gör skillnad och påverkar är det jag velat uppnå och som jag nu känner att jag faktiskt gör.

 

Nästa mål är såklart att starta upp många fler med både Vetenskapshälsan (ni har väl inte missat vårt Duo paket?) och Hälsoboosten. Vi vill nå ut till alla som behöver oss- det är vårt nästa mål :-)