fbpx

 

För mig har den här hösten och vintern handlat jättemycket om att våga. Att våga utmana mig själv, att våga vara stark och att våga tro på mig själv. 

När jag i höstas ökade upp antalet pass, intensiteten på passen och även vikten på tyngderna så missade jag att öka upp mängden mat. Man kan ju tycka att jag om någon borde veta. Men själv är inte alltid bästa dräng. Korkat kan man tycka men inte alltid man ser så konkret och klart på sig själv som på andra. Jag precis som de flesta andra, precis som mina kunder, behövde höra det ifrån någon annan. Behövde en knuff i rätt riktning.

Att jag nu äter tillräckligt gör att jag har mer energi än någonsin, att jag orkar mycket mer och framförallt att jag är mycket starkare. Kroppen svara väldigt bra på mängden mat jag nu äter,  vilket är rätt så mycket mer än i somras. Att jag nu får en massa resultat och utdelning är underbart. Ligger man för lågt i kaloriintag så får man varken tillräckligt med energi för att kunna pusha sig själv det där lilla extra och inte heller möjligheten att kunna bygga en större muskelmassa.

Nu börjar också resultaten komma, idag tog jag 7,5 kg mer i 3×5 reps benböj än vad jag för 3 månader sen tog som max (1×1 reps) i marklyft. De allra flesta är dessutom mycket starkare i marklyft än i benböj så det är en rejäl styrkeökning. Tar idag 30 kg mer i marklyft än för 3 månader sen. Att våga är en stor del i detta. Att våga lita på kroppen, att våga vara stark och att våga äta tillräckligt. Att våga tro på mig själv!

 

Nu har jag satt upp nya mål som ska uppnås under 2016. Det kommer krävas mycket och bra mat och en massa träning. Man får inget gratis utan det kommer krävas mycket jobb. Vill man uppnå resultat så krävs arbete, det går inte att komma ifrån. Jag känner mig stark, full av energi och galet pepp på att se vad jag kan uppnå med min träning under 2016.

Foto: Sara Brodén Image U