fbpx

 

I morse pratade jag med en god vän till mig om lycka. Om hur många människor som vi trodde var genuint lyckliga. Som verkligen trivs med sitt arbete, som lever i lyckliga förhållanden, som omger sig med vänner som ger energi och glädje. Människor som gör det de verkligen vill, som lever det liv de drömt om.  Vi kom fram till att det troligtvis är färre än man kanske tror.

De flesta, såklart inte alla men skulle ändå säga att de flesta som kommer till mig, gör ju det för att det är något de inte är nöjda med i sitt liv. Inte alltför sällan så har de en tro och vision om att livet kommer förändras och förbättras bara de tar tag i sin träning och sin kost. Om man går ner de där extra kilorna så kommer man bli lyckligare.

För vissa är det precis så, viktminskningen och känslan av att träna och sköta sin kost är precis det som de behövde och det som ger den där extra energin och kicken för att livet ska bli lite bättre. Men för många är det helt andra saker som ligger bakom orsaken till att de inte är lyckliga och lever det liv de drömmer om.

Jag har själv varit precis där. Jobbat på en arbetsplats där jag inte trivdes, med folk som jag inte mådde bra av att umgås med. Slutet av dagen var jag helt dränerad på energi. Att i en sådan situation tro att livet ska bli fantastisk bara för att man går ner 5 kg är ju egentligen en ganska naiv tanke. Men lätt att ändå hamna just där. Antagligen för att de 5 kilorna känns mer greppbart och något betydligt enklare att göra något åt än den egentliga orsaken. Men ingen viktminskningen i världen skulle gjort mig lyckligare förrän jag valde att göra något åt situationen.

För mig krävdes en spark i baken av min man för att våga ta steget att säga upp mig och starta mitt egna företag. Inte det lättaste eller bekvämaste beslutet med lätt det bästa beslut jag någonsin tagit.

Idag lever jag mitt drömliv, jag är lyckligare än någonsin och mitt jobb ger mig så oerhört mycket energi.

Att stanna upp och fundera på om man är lycklig och nöjd med livet är viktigt. Livet är för kort för att man ska gå runt och må dåligt för saker man kan påverka. Man har alltid ett val, antingen så väljer man att gilla läget och nöja sig med att livet inte är fantastiskt eller så väljer man att faktiskt göra något åt saken.

Våga tro på dig själv och din egen förmåga!

Gör upp en plan, vilka förändringar skulle krävas för att du ska bli lycklig? Om du i dagsläget inte är nöjd, vad har du då att förlora på att göra en förändring? Vad gör dig riktigt, riktigt lycklig? Vad skulle krävas för att uppnå det?  Våga drömma stort och våga förändra!