fbpx

 

Varje morgon innan jobbet startar du med havregrynsgröt och ägg. Till lunch blir det en mager sallad och innan du åker hem för dagen blir det en grön smoothie. Där emellan har du tackat nej till både chokladasken som bjöds runt på kontoret och eftermiddagsbullen. 

Väl hemma är du utsvulten, medan du lagar middag vräker du i dig allt du kan komma över i skafferiet. När middagen är på bordet äter du så mycket att du måste lägga dig i soffan och sträcka ut dig. När väl helgen kommer så släpper alla spärrar och det frossas i godsaker. Det börjar redan med fredagsmys “delux-extra allt”. Lördagen startar med stor frukost som skulle göra vilken hotellägare som helst avundsjuk. Det fortsätter med snabbmat till middag och därefter en stor skål med lördagsgodis. På söndagen börjar ångesten komma krypandes och du börjar så smått skärpa till maten. På måndagen är det nystart och åter till havregrynsgröt och salladslunch. Och så här rullar det på, vecka in och vecka ut. Till vardags är du ohälsosamt hälsosam, allt för hård, allt för spartansk. Detta gör att det hela inte blir hållbart över tid utan du kör i diket redan på kvällen eller rakt in i väggen till helgen. Känner du igen dig?

Detta sätt att äta gör oftast att man trots den återhållsamma vardagen inte går ner i vikt, man får ångest över svullandet och överätandet på helgen. Det skapas ett ohälsosamt förhållningssätt till maten, ett mönster som är svårt att ta sig ur och bryta.

Att vara allt för hård, allt för hälsosam är sällan lösningen om målet är att gå ner i vikt. Betydligt bättre då att hitta en balans mellan det överdrivet hälsosamma och svullandet. Att hitta ett sätt man kan äta på för resten av sitt liv, ett sätt som funkar till både vardag och fest. En gyllene medelväg helt enkelt. Låter lätt i teorin, betydligt svårare i praktiken. Men bara lugn, vi kan hjälpa dig, vi har lösningen :-).

Skulle du vilja få hjälp att äta mer hälsosamt. Vill du ha hjälp med att öva in en hälsosam kosthållning; lära dig hur mycket du ska äta; vilka råvaror du ska välja och hur ofta du ska äta? Hör då gärna av dig till oss på Vetenskapshälsan så berättar vi hur vi kan hjälpa dig. Vi utgår ifrån din personliga kostdagbok. Med små delmål och förändringar med fokus på rena råvaror påbörjar vi tillsammans din resa mot en hälsosammare kosthållning. Kontakta oss idag på [email protected] så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just dig.