fbpx

 

Jag började min Vetenskapshälsoresa den 23 februari i år. Det var motigt och jag var ganska sur i början, kunde inte riktigt förlika mig med att någon skulle säga till mig vad jag skulle äta och hur jag skulle träna. Fast jag kontaktade Louise av egen fri vilja.

Tränat har jag alltid gjort av och till, har haft turen att vara ganska smal som ung så behövde inte anstränga mig så hemskt mycket. Sedan fyllde jag 35, födde barn och allt det där började ändras. Kunde inte riktigt äta vad jag ville, fick inte samma resultat när jag tränade, sista gravidkilona ville inte släppa taget. Tyckte det var tråkigt att det alltid jäste ut en ”muffintop” över byxlinningen och att tunikor var min enda valmöjlighet när det gällde toppar. Men jag hade bebis och sen trotsig treåring och allt det där som många av oss har. Orkade inte riktigt ta tag i det hela samtidigt som jag inte vågade släppa taget om kanelbullen och Marabou mjölkchokladen. Men så såg jag en bikinibild från förra vinterns Florida resa och kände att den där pösiga tanten på bilden kan inte vara jag. Några veckor senare satt jag på Louises kontor och pratade om kvarg.

Numera äter jag enligt rekommendation och tränar tre gånger i veckan. Fast svackor finns det ganska gott om när livet blir knöligt med sjukdom, trötthet och stressiga perioder, då är det lätt att falla tillbaka ett steg. Men jag faller inte lika långt, nu kan jag liksom bromsa mig själv på ett annat sätt. Insikten att det inte blir bättre av en Marabou mjölkchoklad sitter långt inne men numera finns den där i alla fall. Och så är jag ju inte hungrig på samma sätt eftersom jag äter riktig mat och mellanmål (läs kvarg) flera gånger om dagen. Mycket handlar så klart om att planera och prioritera både när det gäller maten och träningen, så klart att det inte gör sig själv. Fast det är det nog egentligen ingen som tror.

Min kropp är starkare, mina kläder passar bättre, jag mår bättre över lag och allt det här har jag åstadkommit med hjälp av Louise. Konceptet i sin helhet och Louise som person och tränare i synnerhet gör det möjligt. Det är jag värd.

/Annica Gerber

 

Efter ca 9 månader har Annica gått ner 5 kg (64,6 till 60,6) , tappat 7,5 cm i midjan (86,5-79)  och 5,5 cm över höften (101,5-96), detta genom att träna 3 ggr/veckan med bara hemmaträning. Det bör tilläggas att Annica ifrån början inte hade som mål att gå ner i vikt utan mer att komma igång med träningen och slippa värk i kroppen och ” kanske tajta till sig lite”. Att hon har tappat 7.5 cm över midjan, byggt muskler och tappat fettmassa är en positiv bonus av att hon i dagsläget kombinerar sin styrketräning med att äta bra och ren mat. Nu är siktet inställt på bli ännu starkare och öka muskelvolymen. 

Det är fantastiskt att få följa Annica på hennes Vetenskapshälsoresa. Hon har från börjat tagit till sig alla mina råd och utmanat sig själv vid varje träningspass. Hon har blivit starkare och förbättrat sin kondition. Hon har en stark vilja att nå sina mål och har en härlig inställning. Ser fram emot att få coacha henne vidare på henne fortsatta resa!

/Louise