fbpx

 

“Va, ska du du inte ha vin? Kom igen nu, ett halvt glas kan du väl ändå ta.”

“Unna du dig aldrig något gott, vad tråkig du är.”

“Nu känner jag ju mig jättedålig när du är så duktig och hoppar över efterrätt, lite kan du väl ta för min skull”

Att kunna stå emot andras påtryckningar och förväntningar är inte alltid så enkelt. Att ändra sin livsstil kan vara svårt då omgivningen, ens familj och vänner inte riktigt hänger med utan förväntar sig att du ska äta och dricka på precis samma sätt som du alltid ha gjort. Du kanske tidigare alltid varit den som fyllt på allas andras glas, den som aldrig någonsin skulle tacka nej till påbackning av kladdkakan. Klart då att det blir en omställning för folk runt omkring dig. Men om de som står dig närmast inte kan acceptera dina nya vanor och val att förändra din livsstil, ja men då kanske du inte ska umgås med dem just nu. Inte förrän du känner dig tillräckligt stark att kunna stå emot deras påtryckningar eller tills de har förstått att du ändrat din livsstil och inte längre äter och dricker på samma sätt som tidigare.

Tre tips: 

1: Var tydlig- få dem att förstå att detta är viktigt för dig

2: Sluta umgås med de som inte accepterar din nya livsstil

3: Ät och drick aldrig för någon annans skull. Det du stoppar i din mun ska bara vara ditt eget val.

Har du någon i din omgivning som kämpar för att gå ner i vikt se då till att vara ett bra stöd. Locka inte med saker som de inte ska äta, tjata och försök inte få personen att äta saker hen har tackat nej till.
Bli inte sårad när en person tackar nej till något du bakat eller lagat. Peppa och var istället den bästa vän man kan vara genom att vara ett så bra stöd som bara möjligt.